Scheertips

Scheertips

Tip 1 1. Tijdstip

U kunt zich het beste in de ochtend scheren. Uw huid is meer ontspannen en het mesje zal er dan soepel overheen glijden. Het beste is om dit na het douchen te doen, de zeep, het stoom en het warme water maken de haartjes op de huid zachter.

Tip 2 2. Wassen

Het is belangrijk om uw gezicht goed te reinigen voor het scheren, dan verwijdert u de dode huidcellen en dit voorkomt ingegroeide haren.

Tip 3 3. Scheerschuim

U kunt het beste een scheerproduct gebruiken. Gebruik een klein bolletje scheerschuim of scheergel en breng dit met je vingertoppen aan op het gezicht. Hoe langer u dit in laat trekken, hoe zachter de huid wordt en des te makkelijker u het kunt scheren.

Tip 4 4. Scherp mesje

U kunt het beste niet besparen op scheermesjes. Een bot mesje kan de huid namelijk beschadigen.

Tip 5 5. Gebruik 2 handen

Als u gaat scheren kunt u het beste de huid strak trekken met 1 hand, en met uw andere hand scheren. Zet niet te veel druk op het scheermesje, uw scheermesje doet het werk wel. U kunt het beste met de haargroei mee scheren en begin uw scheerbeurt met de bakkebaarden, de wangen, de hals en de kaken. U kunt daarna aan de stuggere haartjes beginnen op de kin en het snor gedeelte.

Tip 6 6. Mesje omspoelen

Het beste is om uw scheermesje regelmatig onder de kraan af te spoelen. Het mesje is dan elke keer schoon en nat als deze op de huid geplaatst wordt.

Tip 7 7. Afspoelen

Het is verstandig om uw gezicht na het scheren te wassen met lauw water en vervolgens met koud water om alle restjes schuim en haartjes te verwijderen. Het koude water sluit de poriën en het geeft een fris en tintelend gevoel. Daarna uw huid droogdeppen.

Tip 8 8. Kalmeer de huid

U kunt na het scheren het beste uw gezicht insmeren met een aftershave product om het gezicht te kalmeren na het scheren. Een verzorgende crème zonder alcohol is hiervoor het beste . Zo voedt u de huid en dit voorkomt uitdroging.

Tip 9 9. Scheer niet te vaak

Scheer met mate, elke 1 tot 3 dagen is verstandig. U kunt ook overwegen om een baardje te laten staan. Dit kunt u goed bijhouden met trimmen. Zo ziet uw baard er verzorgd en mannelijk uit.