Scheerkop vervangen

Wanneer scheerkop vervangen

Weet u nog wanneer u uw scheerkoppen voor het laatst vervangen heeft? Zijn de mesjes niet meer zo scherp als in het begin? Met nieuwe technologieën is het nu natuurlijk mogelijk om scheerkoppen een langere tijd te gebruiken, zonder dat u er iets van merkt qua prestatie. Philips en Braun scheerkoppen gaan minimaal een jaar mee en hoeven eigenlijk pas na ongeveer 18 maanden vervangen te worden. Het vervangen van de scheerkop hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan hoe vaak u zich scheert, hoe stevig de baardgroei is en hoe er met het scheerapparaat wordt omgegaan. De meeste mannen gebruiken hun scheerapparaat intensief (vrijwel dagelijks). Gezien het feit dat de gemiddelde man ongeveer 50 keer de afstand naar de Mount Everest afscheert, is het niet gek dat scheerkoppen naar verloop van tijd toe zijn aan vervanging. Na het elke dag verwijderen van stugge baardharen, raakt uw scheerkop zonder twijfels aan slijtage onderhevig. Wanneer u om de 1 à 1,5 jaar uw scheerkop vervangt, kunt u dagelijks blijven genieten van de optimale scheerprestaties van uw scheerapparaat.

Levensduur verlengen

Omdat de scheerkop van uw scheerapparaat het zwaar te verduren heeft, is het extra belangrijk dat u op de juiste manier omgaat met uw scheerapparaat en deze ook op de juiste wijze schoonmaakt. Het reinigen van uw scheerkop doet u dus niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook om de levensduur van de scheerkop te verlengen. Wanneer u uw scheerkop goed reinigt met stromend water en vervolgens met een reinigingsmiddel, worden alle haartjes en talgresten uit de scheerkop verwijderd. Daarnaast smeert een reinigingsmiddel uw scheerkop, waardoor de mesjes scherper blijven en dus langer meegaan.

Hoe scheerkop vervangen

Het vervangen van de scheerkop is eenvoudig. Natuurlijk bestaan er verschillende scheerkoppen. Zo zijn er scheerkoppen die bestaan uit losse scheerringen en scheerkoppen die bestaan uit een cassette. Dit is een geheel van scheerringen. De losse scheerringen vervangt u als volgt:

 1. Trek de scheerhoofdhouder eraf
 2. Plaats de borgring houder op de borgring, draai de houder naar links en verwijder deze van het scheerhoofd
 3. Vervang de scheerhoofden
 4. Plaats de borgring op het scheerhoofd met houder en draai de houder nu rechtsom om deze opnieuw te bevestigen
 5. Plaats de scheerhoofdhouder
 6. Houd de aan-uitknop langer dan 5 seconden ingedrukt om het scheerapparaat te resetten
Scheerkop vervangen

Het vervangen van de cassette doet u op de volgende manier:

Cassette vervangen
 1. Klap het scheerhoofd open
 2. Veeg de losse haren weg
 3. Vervang de cassette door de nieuwe scheerkop
 4. Klik hem vast
 5. U kunt weer scheren!